Laser fotonentherapie

Wij kunnen niet zonder (zon)licht:
Net als planten kunnen wij niet zonder zonlicht. Wij mensen hebben de zon nodig als direkte fotonenbron voor de aanmaak van biofotonen.

Foto medifoton 2

Wat zijn biofotonen?
De zon voorziet ons van de energie die nodig is om te kunnen leven. Ons lichaam neemt zonlicht op via de ogen, huid, spijsvertering en ademhaling. Vervolgens zet ons lichaam dit zonlicht om in lichaamseigen licht. Dit licht heet ‘biofotonen’ en is aanwezig in al onze lichaamscellen. Biofotonen spelen een belangrijke rol bij de aansturing en uitvoering van alle lichaamsfuncties. Een dagelijkse dosis zonlicht is daarom essentieel om fit en gezond te blijven. We leven vaak binnen in ruimten met weinig zonlicht. En we nemen lucht, water en voedsel tot ons dat arm is aan zonlicht. Hierdoor voorzien we ons lichaam niet in zijn dagelijkse behoefte aan zonlicht. Er ontstaat dan een tekort aan biofotonen in de lichaamscellen en daardoor ontwikkelen we ziekten. Fotonentherapie compenseert het gebrek aan biofotonen en herstelt zo de gezondheid.

Onze cellen gebruiken de biofotonen ten eerste om informatie over te dragen (aansturen van lichaamsfuncties) en ten tweede om energie voor hun eigen stofwisseling te verkrijgen. Indien cellen niet optimaal functioneren is hun lichtsnelheid verminderd.
De laser fotonentherapie met de Hyper-Photon 3D stimuleerd net als de zon de produktie en functie van deze lichaamseigen biofotonen en dus het herstel van en in de cellen.

Bron en voor meer informatie: Beyond Medicine – Biofotonen

Wat is fotonentherapie?
Dit is een moderne vorm van licht (soft laser) therapie waardoor het lichaam wordt  gestimuleerd om zichzelf te herstellen en energie aan te maken. Deze therapie kan daarom  toegepast worden bij zeer diverse gezondheidsproblemen bij volwassenen en kinderen met lichamelijke en/of psychische klachten, zowel acuut of chronisch.
Behandeling met laser fotonentherapie gebeurt met de Hyper-Photon 3D, het licht wordt opgenomen via de ogen en de huid en vervolgens door het hele lichaam verspreid.

Wat kan je zoal behandelen met Fotonen therapie:
*Omdat het het  lichaam zelf is dat zich dankzij de fotonentherapie herstelt, zijn er onbegrensde toepassingsmogelijkheden, b.v. bij :
– spier- en gewrichtsklachten
– sportblessures
– chronische vermoeidheid/ fybromyalgie
– rug- en nekklachten
– pijnklachten
– stress, depressiviteit en burn-out
– slaapproblemen
– psychische aandoeningen
– verwondingen en sportblessures
– menstruatieklachten
– herstel na ziekte, operatie, ongeval of sportprestatie
– verzwakte weerstand
– huidaandoeningen
– bij goede gezondheid: om deze gezondheid te onderhouden en ontspanning


De behandeling:

Als solo therapie stimuleerd de soft laser fotonentherapie de fysiologische processen en daarmee het lichaamseigen zelfherstellend vermogen.

In samenwerking met andere therapieën versterkt het de werking van deze therapieën.

De basisbehandeling kan varieren van 30 – 60 minuten. Hierbij zal bijna altijd het achterhoofd, gezicht en de buik behandeld worden. Dit omdat hier de aansturende en belangrijkste organen van het lichaam aanwezig zijn. Zo worden deze in eerste instantie gestimuleerd, daarnaast kunnen diverse delen van het lichaam behandeld worden mogelijk in combinatie met andere therapieën, afhankelijk van de klacht of het doel van de behandeling.

De frequentie van de behandelingen kan varieren van een enkele tot een serie van wekelijkse behandelingen, tevens afhankelijk van de klacht of het doel van de behandeling.

Herstelproces: na de behandeling kan de activatie van de cellen zich uiten in verschillende reacties:
1. vermindering van klachten, zich energieker voelen, meer ontspanning ervaren
2. soms kort durende uitingen van herstelprocessen zoals meer slapen, een grieperig gevoel en tijdelijke toename van klachten
Al deze reacties van het lichaam zijn te interpreteren als zijnde positief.