Laser fotonentherapie

Wat is fotonentherapie?
Dit is een moderne vorm van licht (soft laser) therapie waardoor het lichaam wordt  gestimuleerd om zichzelf te herstellen en daarom kan deze therapie toegepast worden bij zeer diverse gezondheidsproblemen bij volwassenen en kinderen met lichamelijke en/of psychische klachten, zowel acuut of chronisch.
Behandeling met laser fotonentherapie gebeurt met de Hyper-Photon 3D, het licht wordt opgenomen via de ogen en de huid en vervolgens door het hele lichaam verspreid.

Foto medifoton 2

Wij kunnen niet zonder (zon)licht:
Net als een planten kunnen wij niet zonder licht. Wij mensen hebben de zon nodig als direkte fotonenbron voor de aanmaak van biofotonen.

Wat zijn biofotonen?
Biofotonen zijn minuscule lichtflitsjes die geproduceerd worden door alle levende cellen, als bijproduct van de normale stofwisseling.
Onze cellen gebruiken deze biofotonen ten eerste om informatie over te dragen (aansturen van lichaamsfuncties*) en ten tweede om energie voor hun eigen stofwisseling te verkrijgen.
Indien cellen niet optimaal functioneren is hun lichtsnelheid verminderd.
De laser fotonentherapie met de Hyper-Photon 3D stimuleerd net als de zon de produktie en functie van deze lichaamseigen biofotonen en dus het herstel van en in de cellen.

*Lange tijd werd er gedacht dat transmitterstoffen (b.v hormonen)  de signaaloverdracht in het lichaam regelden, maar het is gebleken dat deze daarvoor te traag zijn. De snelheid voor het vervullen van deze functies moet volgens fysiologische berekeningen gelijk zijn aan de snelheid van het licht. Geen enkele transmitterstof kan aan deze snelheid bij benadering halen, alleen het licht zelf;  de biofotonen.

Bron en voor meer informatie: Beyond Medicine – Biofotonen

Wat kan je zoal behandelen met Fotonen therapie:
*Omdat het het  lichaam zelf is dat zich dankzij de fotonentherapie herstelt, zijn er onbegrensde toepassingsmogelijkheden, b.v. bij :
– spier- en gewrichtsklachten
– sportblessures
– chronische vermoeidheid/ fybromyalgie
– rug- en nekklachten
– pijnklachten
– stress, depressiviteit en burn-out
– slaapproblemen
– psychische aandoeningen
– verwondingen en sportblessures
– menstruatieklachten
– herstel na ziekte, operatie, ongeval of sportprestatie
– verzwakte weerstand
– huidaandoeningen
– bij goede gezondheid: om deze gezondheid te onderhouden en ontspanning


De behandeling:

Als solo therapie stimuleert de soft laser fotonentherapie de fysiologische processen en daarmee het lichaamseigen zelfherstellend vermogen.

In samenwerking met andere therapieën versterkt het de werking van deze therapieën.

De basisbehandeling duurt ongeveer 30 minuten, deze en een behandeling van 60 minuten zijn het meest gangbaar. Hierbij zal altijd het achterhoofd, gezicht en de buik behandeld worden. Dit omdat hier de aansturende en belangrijkste organen van het lichaam aanwezig zijn. Zo worden deze in eerste instantie gestimuleerd, daarnaast kunnen diverse delen van het lichaam behandeld worden wel of niet in combinatie met andere therapieën, afhankelijk van de klacht of het doel van de behandeling.

De frequentie van de behandelingen kan varieren van wekelijks tot een enkele behandeling, tevens afhankelijk van de klacht of het doel van de behandeling.