Behandelwijze

In mijn behandelingen maak ik gebruik van diverse therapieën en technieken: Emmett-, Dorn-, Bowen en Littekentherapie, Emmett-lymfedrainage, Bindweefselmassage, Triggerpoints, Therapeutic tapen, Laser fotonentherapie, TRE en de Melt methode.
Ik specialiseer me in spier- en bindweefsel (fascia) gerelateerde klachten en de daarbij behorende instant houdende factoren, zoals b.v.  stress en overbelasting.
Daar valt heel veel onder. Je kan namelijk de functie(s) van je lichaam en de organen beinvloeden als je het bindweefsel behandeld.
Je kunt bij mij terecht voor:

– chronische (b.v. fybromyalgie) en acute (pijn)klachten
– bewegingsbeperkingen (b.v. frozen schoulder)
– klachten, pijn en/of disbalans in nek/schouder/bekken
– hoofdpijn, migraine, whiplash
– beenlengteverschil
– problemen met ontspannen (b.v bij stress en burn-out)
– stimuleren van het zelfherstellend vermogen/weerstand
– blessures
– coaching in zelfbehandeling van spieren en/of bindweefsels
– waar mogelijk onderzoeken en aanpakken van de oorsprong en instandhoudende factoren van je klacht

Behandelwijze
Ik gebruik vaak een combinatie van technieken voor het beste resultaat, net wat er nodig is en natuurlijk in overleg. Als basis gebruik ik vooral de Emmett-, Bowen en Dorntechniek, omdat ze het meest effectief zijn en het snelst resultaten geven.
Voor een eerste afspraak plan ik  een uur in (intake en behandeling) en daarna kunnen we kijken wat er als vervolg nodig is.
Ik heb in de loop van de tijd diverse opleidingen gedaan en dus redelijk wat technieken tot mijn beschikking:

*Emmett-therapie
Een unieke, zachte (nagenoeg pijnloze), zeer effectieve en veilige techniek om de spieren te ontspannen, bewegingsbeperking te verbeteren en het lichaam weer in balans te brengen. Vaak geeft deze therapie sneller en langduriger effect dan de Triggerpoint-therapie. Daarom pas ik bijna altijd de Emmett-therapie toe in mijn behandelingen.
Lees meer….

*Emmett-therapie lymfedrainage
Een korte, maar bijzonder effectieve lymfedrainage om o.a. oedeem of een slecht werkend lymfesysteem te behandelen, maar ook voor ontspanning van het zenuwstels of meer energie bij b.v burn-out, stress of na ziekte. De lymfedrainage zelf duurt relatief kort, ongeveer 20 tot 25 minuten. Het is een rustige en ontspannen behandeling.
Lees meer….

*Emmett-techniek voor vrouwen
(en in sommige gevallen ook voor mannen)
Een zachte, effectieve techniek, waarvan het resultaat vaak direct merkbaar is. Voor blaas-, menstruatie-, baarmoederproblemen, pijn aan de eierstokken, darmproblemen, gevoeloosheid in billen en benen, pijn tussen anus en vagina, pijn aan stuitje/schaambot, lage rug of buikpijn.
Lees meer….

*Triggerpoint-therapie
Een triggerpoint is een plaatselijke verkramping in de spier die (afgeleide) pijn, bewegingsbeperking, afname van functie (stijfheid, kracht- en coördinatieverlies), tintelingen, jeuk, gevoelloosheid en verdoofd of brandend gevoel kan geven in diverse delen van je lichaam, maar ook evenwichtsstoornissen en wazig of dubbel zien. Ze kunnen ontstaan door langdurige herhaalde houdingen, stress, inactiviteit (gips of brace) of een acuut trauma (val, ongeluk of spierscheuring).

Door korte strijkingen op de spier kan de triggerpoint ‘leeggedrukt’ worden en weer normaal doorbloeden, waardoor het lichaam zelf het herstel in gang kan zetten. Vaak zijn een aantal behandelingen nodig voordat het lichaam dit zelf goed oppakt. Hierbij is het belangrijk om factoren die de triggerpoint in stand houden waar mogelijk weg te nemen en te leren om zelf je triggerpoints te behandelen.
Lees meer….

*Bowentherapie
Thomas Ambrose Bowen heeft deze bijzondere, zachte methode ontwikkeld. Hij geloofde onwankelbaar in de aangeboren zelfhelende vermogens.
Zijn motto was: ‘let the body do the work’.
De Tom Bowen Therapie bestaat uit een volgorde van zachte rolbewegingen op specifieke lichaamspunten.
Lees meer….

*Dorntherapie
Een milde therapie waarbij wervels en gewrichten weer op hun plek worden gezet en beenlengteverschil verholpen kan worden.
Lees meer….

*Breuss-massage
Een energetische tussenwervelschijfmassage voor verminderen van pijn en het verhelpen van tussenwervelschijf problemen, maar ook voor het oplossen van psychische, energetische en lichamelijke blokkades.
Lees meer….

*Laser fotonentherapie
Hierbij wordt door middel van de Hyper photon D3 soft laser (licht)energie overgedragen aan het lichaam. Dit stimuleerd het zelfherstelend vermogen, waardoor het bij zeer diverse gezondheidsproblemen kan worden toegepast. En tevens het genereren van ontspanning door het omlaag brengen van de hersenfrequentie.
Lees meer….

Foto medifoton 2

*(Sport)massage
Voor het verbeteren van de doorbloeding in de spieren, waardoor de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van voedingsstoffen verbeterd. Verder het wegnemen van vermoeidheid en tevens voor psychische en lichamelijke ontspanning.
Lees meer….

*Bindweefselmassage
Voor verbeterde doorbloeding en prikkeling van de juiste zenuwvezels bij een ontregelt zenuwstelsel.
Lees meer….

*Littekentherapie
Door (preventief) behandelen kunnen:
– klachten aan houdings- en bewegingsapparaat worden voorkomen of weggenomen worden
– algeheel herstel en wondgenezing bevorderd worden
– wondinfectie  en colloidvorming voorkomen of bestreden worden
– een zo mooi mogelijk litteken verkregen worden
Lees meer….

*Medical/therapeutic- en cross-taping
Voor een sneller herstel, verbeterde beweging en verminderen van pijn en triggerpoints.
Lees meer….

*Zwangerschaps en/of postnatale behandeling
Voor ontspanning, gericht op de klachten die horen bij een zwangerschap of na de bevalling voor het sneller herstellen na de bevalling (vanaf 4 weken daarna) en verminderen van stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.
Lees meer….

*Magnesium
Magnesium is een mineraal dat helpt de spieren te ontspannen. Magnesiumvoetenbaden of smeren met magnesiumolie kunnen helpen om triggerpoints en spanning in de spieren helpen verminderen en kan dus een goed (zelf)hulpmiddel zijn bij vermindering van klachten.
Lees meer….

*Ademhaling
Hoe belangrijk is je ademhaling? Nou best wel, je zult verbaasd staan over hoeveel invloed je ademhaling heeft  op b.v. de spierspanning in je lijf.
Bovendien als je je ademhaling beïnvloed, heb je invloed op je hersenstam waar ook andere functies zoals b.v. je hartslag en bloeddruk automatisch worden geregeld.En door je ademhaling te beïnvloeden beïnvloed je dus ook die andere functies.

Wanneer mag je niet behandeld worden?
Vermeld a.u.b. even voor de behandeling wanneer je een of meer (relatieve)contra-indicaties hebt, dan kan ik daar rekening mee houden en waar nodig dit gebied bij de massage achterwege laten i.v.m. besmetting of eventuele reacties. Ben je onder behandeling van een arts en slik je medicijnen dan hoor ik dat ook graag.
Voor wie?
De behandelingen zijn voor iedereen die geen specifieke contra-indicaties heeft. De Emmett- en Dorntherapie kunnen ook zeer  goed toegepast worden bij kinderen en baby’s, maar ook de andere methodes kunnen voor kinderen werkzaam zijn.
Behandelingen voor baby’s en kinderen zijn wel korter.

Na de behandeling
Reacties na een behandeling zijn normaal en geven aan dat je lichaam hard aan het werk is. Na de eerste behandeling heb je vaak de meeste reacties, je lichaam moet nog wennen aan de behandeling.
Maar duren deze reacties langer dan 2 dagen of heb je erg veel meer pijn? Laat me dit altijd even weten, we kunnen dan even overleggen. Vaak is er wel wat aan te doen. Het is zonde als je denkt dat de behandeling niks heeft gedaan of je het gevoel hebt dat je meer pijn hebt, terwijl er soms een simpele verklaring en/of oplossing is. Bel of mail me dus alsjeblieft!

Wil je meer weten? Wil je je bewuster worden van je lichaam?
Heb je al veel therapieën geprobeerd en kom je niet verder?
Of vraag je je af of ik wat voor je kan doen?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak :
Bel: 06-51918285
Mail: info@reinakoelewijn.nl