Hallo bezoekers…

Welkom, dit is de start van mijn nieuwe website!
Hij is nog niet helemaal af, er zijn nog wat kleine probleempjes en ik wil er nog veel meer informatie op hebben, maar dat komt gaandeweg allemaal goed.

Wat staat er allemaal in de planning na deze zomer:
Allereerst ga ik voor de derde keer mee met Duchenne Heroes. Op 12 september vertrekken we weer, dit jaar met z’n  vijven (helaas mist er 1 teamlid)met team Riding4nick ; 7 dagen 100 km moutainbiken vanuit de Belgische Ardennen naar de eindstreep in Nijmegen op zaterdag 19 september.  Ik ga zelf niet fietsen, maar neem  de verzorging, massage en begeleiding van de fietsers op me.
Als je wilt kan je nog doneren voor het goede doel: kinderen (vooral jongens) met de ziekte van Duchenne een degeneratieve spierziekte.
www.duchenneheroes.nl
www.riding4nick.nl

Ik zal wat eerder uit de Duchenne caravaan vertrekken, omdat ik op vrijdag 18 en 19 september module 4 van de Emmett-techniek ga volgen. Ik ben begin dit jaar met de opleiding tot Emmett-therapeut begonnen en hoop deze ergens in januari met module 6 af te sluiten.
De Emmett-therapie is een bijzondere techniek waarbij met eenvoudige technieken/drukpunten de spieren, maar tevens de fascie (bindweefsels; omhulsesl van de spieren en de weefsels daar rondom) worden ontspannen en in hun functie worden gereset. De behandeling is nagenoeg pijnloos en kan onmiddelijk meer ruimte en verlichting geven. Ik heb hiermee al veel positieve resultaten gezien in mijn behandelingen.
Zelf heb ik er ook veel aan de behandelingen met de Emmett-techniek van mijn collega’s op en om de trainingen gehad. Na 2 liesbreukoperaties ondervond ik nog steeds klachten rondom het bekken. Ik had al diverse technieken toegepast (triggerpoint, dorntherapie, enz) en het ging wel vooruit, maar de doorslag gaf de Emmett behandeling.  Het voelde direkt anders, vrijer en ik had weer meer balans.
Ik kijk er dus erg naar uit om nieuwe technieken te leren, ze zelf te ervaren en daarna weer te delen met mijn clienten!

Op zondag 27 september is de Landelijke Triggerpointdag. Op deze dag komen alle triggerpointcoaches en therapeuten bij elkaar voor interessante lezingen (dit jaar veel over de fascie) en workshops. En natuurlijk ook om te netwerken, bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Het is nog een verrassing welke workshops ik ga volgen, dat hoor ik op de dag zelf. Eigenlijk zijn ze ieder jaar weer allemaal reuze interessant!

Op 18 december herhaling van de Dorn therapie en Breuss-massage. Vorig jaar november heb ik de Dorn-therapie geleerd en heb het afgelopen jaar veel in de praktijk gebracht, met goede resultaten. Het is een eenvoudige, zachte en pijnloze techniek om de wervels en gewrichten weer goed op zijn plek te zetten.

Kijk voor meer informatie over de technieken bij behandelingen pagina, je mag me ook altijd mailen of bellen mocht je vragen hebben:
06-51918285 of triggerpointcoach@reinakoelewijn.nl

Ik hoop dat dit bericht uitnodigt om verder te lezen op mijn website…