Wat brengt komend jaar?

De tijd gaat snel en inmiddels:
….. zit ik alweer 3 jaar in Therapeuten centrum Qi
….. ben ik na 2 jaar heel hard werken in het laatste traject van de opleiding tot TRE provider beland en heb ik de benodigde 1 op 1 clientsupervisiesessies afgerond.
Nu richt de focus zich op werken met groepen, waarin ik al 2 van de verplichte 4 sessies heb voltooid. Hopelijk kan ik het halverwege dit jaar afronden..
….. ben ik na Emmett-Full Practitioner nu ook halverwege op weg naar de Master in de Emmett-techniek.  In november 2018  ben ik naar Zwitserland geweest voor EP=Emmett-Practitioner training 4 van de 6, dus nu nog 2 te gaan.
….. heb ik afgelopen zomer een speciale vrouwendag in de Emmett-techiek bij Ross Emmett zelf gevolgd. Hierin heb ik veel nieuwe inzichten en manieren van behandelen met de Emmett-techniek geleerd. Door behandel combinaties kunnen hele specifieke en soms erg vervelende vrouwenklachten (en in sommige gevallen ook voor mannen) worden verholpen.
….. ga ik me volgend jaar nog meer verdiepen in de Emmett-techniek voor honden
….. heb ik me afgelopen 8 maanden verdiept in de Anusara (alignment) yoga en ben ik nu met de Teacher training hiervan gestart, later hierover meer…
…..heb ik de Tom Bowen techniek geleerd en zal deze mijn “gewone” massages gaan vervangen in combinatie met de Emmett-, Dorntechniek en Fotonentherapie zodat mijn handen en armen minder zwaar belast zullen worden en ik nog lang dit werk zal kunnen blijven doen en natuurlijk ook voor een beter resultaat!
….. Bindweefselmassage, Litteken- en Triggerpointtherapie zullen daar waar nodig nog steeds een rol in blijven spelen

Tom Bowen Therapy:

Thomas Ambrose Bowen leefde in Geelong, Australië (1916 – 1982). Hij heeft deze bijzondere, zachte methode ontwikkeld en was in zijn tijd een pionier op het gebied van zacht lichaamswerk. Hij geloofde onwankelbaar in de aangeboren zelfhelende vermogens, en was ervan overtuigd dat het lichaam het beste weet wat voor genezing nodig is.

Zijn motto was: ‘let the body do the work’. Bowen therapie is geschikt voor iedereen, omdat deze methode uitstekend kan bijdragen tot gezond blijven. In het bijzonder bij mensen die geen stevige prikkelende behandelingen willen, zoals klassieke massage, chiropractie of triggerpointmethoden. De Bowen therapie is ook ondersteunend bij chronische klachten door ziekte of na ongevallen.

De TBT 101 is de interpretatie van Ross Emmett van Bowen therapie en wordt al tientallen jaren in Australië toegepast:
“Let the jewel stand out on its own and not be smothered by its wrapping”

Wat is het ook al weer TRE?
– TRE = Tension Releasing Exersises ontwikkeld door Dr. David Berceli

Ons lichaam is gemaakt om na een trauma of stressmoment de (spier)spanning in ons lijf uit te schudden en terug te keren naar een normale ontspanning. Maar vaak lukt het ons niet om deze spanning los te laten. Bij veel mensen is het vermogen om spanning te ontladen onderdrukt, we zijn het verleerd.  TRE helpt ons om dit natuurlijke proces in gang te zetten en doorbreekt de vicieuze cirkel die is ontstaan. Met een aantal eenvoudige oefeningen activeren we het natuurlijke ontladingsmechanisme in ons lichaam. Daarnaast leer je waar je op moet letten als je hier mee aan de slag gaat. Lichaamsbewustzijn en zelf-regulatie zijn belangrijk hierbij. Het is een eenvoudige zelfhulpmethode die je na een aantal (4-6) sessies zelf kunt toepassen om je dagelijkse stress en spanning te ontladen. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om in een sessie onder mijn begeleiding wat dieper te gaan.