Emmett-therapie module 6

Wat gaat de tijd toch snel als je dingen doet waar je plezier in hebt. Inmiddels al weer 3 weken geleden heb ik module 6 van de Emmett-techniek gedaan en het is pas een jaar geleden dat ik met deze techniek heb kennis gemaakt.

Op 23 maart rond ik de opleiding af met een Full practitioners day, waarin we alle technieken nog eens herhalen, puntjes op de i zetten en laten zien wat we geleerd hebben het afgelopen jaar. En dan neem ik waarschijnlijk ook afscheid van een deel van onze vaste groep, wat hebben we fijn samengewerkt en ook veel lol gehad met zijn allen!

IMG_0467
Module 6 groep; met teachers Regula Scherrer en Marco Wiegers

Ik was best sceptisch voordat ik de Emm-tech workshop ging doen in januari 2015, wat kunnen een paar zachte aanrakingen nou echt doen in het lichaam? Maar de korte uitleg van Marco Wiegers¬†(co√∂rdinator van Emmett-techniek Nederland) op de nieuwjaarsreceptie van de NGS had me toch getriggerd, ik wilde meer weten….

En wat een bijzondere en positieve effecten heb ik het afgelopen jaar gezien na het toevoegen van deze techniek aan mijn behandelingen! En dan heb ik het nog niet eens over de belasting van mijn armen en handen die door het geven van, maar ook zelf behandeld worden met de Emmett-techniek aanzienlijk verminderd is, waardoor ik meer behandelingen kan geven dan voorheen en ik ook minder tijd hoef te besteden aan het masseren van mijn eigen triggerpoints.

Wat hebben we deze keer weer voor mooie nieuwe technieken geleerd?
Behandeling van de blaas: bij incontinentie, vaak plassen, gebrek aan controle en bedplassen bij kinderen.
Pijnpunten vanuit het heiligbeen: bij pijn in lies, heup, bekkenbodem
Voetpijn: grote/kleine teen pijn, bunion pijn, gecomprimeerde tenen, hamertenen/klauwtenen, ook goed voor de voetbalans en ontspanning!
Meer voor de nek, binnenkant bovenbenen en algehele opening/ontspanning en als laatste maar zeker niet onbelangrijkste: een volledige lymfe drainage in maar 20 minuten!

Het geeft weer allerlei nieuwe mogelijkheden om toe te voegen aan de al bekende technieken. Wat ik zelf mooi vindt aan de Emmett-techniek is dat je mensen kunt helpen met hun balans en dat kan al zoveel verschil maken!
Hoe stevig sta jij ?