Gestart met nieuwe opleidingen:

TRE
Op 12 november ben ik gestart met een nieuwe opleiding: TRE (Tension Releasing Exercises) ofwel trauma/spanning/stress reducerende oefeningen van David Berceli,PH.D.
Trauma, stress en spanning veroorzaken spierspanning in ons lichaam. Deze spanning heeft in een traumatische of stressvolle situatie een functie, namelijk om het lichaam te beschermen en te overleven. Alleen kunnen we vaak de spanning  niet meer loslaten als die periode voorbij is en deze spanning dus niet meer functioneel is. De spanning wordt dan chronisch, waardoor ontwikkeling van fysieke pijn en spanning kan ontstaan.

Ons lichaam is ontworpen om na het stressmoment de spierspanning uit te schudden en terug te keren naar een normale spierspanning. Bij dieren en kinderen zie je vaak het beste deze natuurlijke reactie. Dit schudden, bibberen of trillen wordt opgeroepen door het zenuwstelsel om zo signalen aan de hersenen te geven dat de spiersamentrekkingen weer losgelaten kunnen worden en het lichaam terug kan keren naar een normale staat en spierspanning.
Maar vaak lukt het ons niet om de spanning los te laten. We hebben namelijk de behoefte mentaal  overal controle over te houden, dus bij veel mensen is het vermogen om spanning te ontladen onderdrukt.  TRE helpt ons om dit natuurlijke proces in gang te zetten en doorbreekt de vicieuze cirkel die is ontstaan. Het lichaam krijgt het signaal dat het veilig is en zowel spierspanning als overtollige (stress) hormonen nemen hierdoor af.
Het voordeel van TRE is dat je je verhaal niet hoeft te vertellen, er is dus ook minder kans op herbeleving van het trauma.

12, 13 en 14 november 2016 heb ik Module 1 gevolgd en vanaf nu zal ik eerst mijn eigen persoonlijk TRE traject gaan afleggen. wat naar ik denk 1 tot 2 maanden zal gaan duren. Waarna client- en groepsessies  onder supervisie volgen en daar tussenin  Module 2 op  8, 9 en 10 april 2017. Ik hoop en verwacht ergens rond deze tijd volgend jaar de opleiding af te kunnen ronden en met clienten aan de slag te kunnen gaan.
Het is een hele uitdaging, te meer ook omdat met groepen werken iets is wat ik nog niet eerder heb gedaan. Maar ik heb er enorm veel zin in en een stapje buiten je comfortzone geeft altijd weer nieuwe inspiratie.

EMMETT-THERAPIE VOOR HONDEN
Sinds begin dit jaar ben ik na 1,5 jaar opleiding Full Practitioner van de Emmett-techniek voor mensen met zeer mooie en verbluffende resultaten in de praktijk. Ik wilde altijd al graag met dieren werken, dus ben ik gestart met de opleiding Emmett-techniek voor honden. Module 1 heb ik in oktober afgerond en in februari staat module 2 op het programma.

De Emmett-techniek is een zachte, snelle en effecieve techniek voor het verlichten van pijn en diverse andere ongemakken. De behandeling kan overal uitgevoerd worden, de hond  moet wel de mogelijkheid hebben om enkele stappen te kunnen lopen.
Door aanraking van de specifieke emmett punten worden signalen doorgeven via het bindweefsel (fascia), spieren en zenuwen naar de hersenen. Waarna er een correctie/reset in het betreffende gebied plaatsvind. Blokkades kunnen worden opgelost, waardoor het lichaam weer in balans komt. Resultaat is vaak direkt zichtbaar/ voelbaar.

Hierbij enkele symptomen bij honden waarbij de Emmett-techniek voor honden (en kleine andere huisdieren) verlichting kan geven:
– verbetering van de algehele balans
– onevenwichtige houding van het hoofd
– spanning in rug/romp en lumbale regio
– zijwaartse(laterale) beperking
– beperking voorwaartse beweging/kort stappen
– verandering gedrag
– stijfheid in benen
– slepen met voeten
– en meer…..